Sayfalar

4 Aralık 2013 Çarşamba

...Mozaik Çerçeveler...

...Herkese merhaba...
Hafta sonu misafirlerim vardı.Gerçi onlar misafir sayılmaz ama ablam eniştem ve minnoş yeğenim Saygınım ziyarete geldiler. Çok güzel vakit geçirdik zaten özlemiştim hepsini. Havada üzmedi bizi bol güneşli olarak gezdik dolaştık. Ankara'nın soğuğundan sonra Antalya onlara pek iyi geldi.:)Dün onları gönderdim bugün blogumla ilgileneyim dedim. Kurs zamanında arkadaşlar bu teknikle çok farklı çalışmalar yapmıştı.Bende kurs bittikten epey sonra yaptım bu çerçeveleri. Gezmeyi yeni yerler görmeyi ve keşfetmeyi çok seven biri olduğum için gittiğim yerlerde bol bol resim çekiyorum. Bu sebepten ki bilgisayarda sayısız foto birikiyor.Bende en sevdiklerimi çerçeveleyip sıkıldıkça yenileriyle değiştiriyorum. O yüzden mozaik tekniğini en çok kullandığım objelerden biri olan çerçeveye uygulamayı uygun gördüm.Bilmeyenler için biraz teknikten bahsetmek istiyorum.Kağıt mozaik hakiki mozaik çini görüntüsü verilmeyi amaçlayan seramik,fayans,ahşap ve metal üzerinde kullanabilen bir teknik. Çalışma işlemi çabuk ve kolay. İlk olarak çerçeveyi folkart linen rengine boyadım. Seçilen mozaik kağıdı direk de yapıştırılabilir ama ben tek tek kesip yapıştırdım. Tabi böyle olunca normale göre daha uzun sürdü. Sonrasında mozaik sıvısıyla tek tek kağıtlı kısımlara bu sıvıdan kabarcık kalmıycak şekilde sürdüm. Ben daha kabarık görünmesi için 3 kat sıvı kullandım .Burda en dikkat edilmesi gereken konu mozaik sıvısının sadece mozaik kağıdının üzerine aktarılarak uygulanmasıdır. Ayrıca obje kuruma olmadan da yerinden oynatılmamalı. Ben yaparken çok keyif almıştım. Zaten keyifle yapılmadıktan sonra neyin anlamı var ki? Herkese güzel günler diliyorum.
...Sevgiler...





34 yorum :

  1. Hiç denemediğim bir teknik verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Çalışmada çok hoş ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. çok güzeller.. :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Güzel ve özenli bir çalışma olmuş.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Bilmediğim bir teknik sayende öğrenmiş oldum tşkler .. çok güzel olmuşlar.. emeğine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Yıllar önce bende bu tekniği kullanarak, küçük takı kutularının kapaklarını süslemiştim, gerçekten hoş bir görüntüsü oluyor.
    Çerçeveleriniz çok şık olmuş, ellerinize sağlık, güle güle kullanın, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim sizin yaptığınzda harika olmuştur teşekkür ederim sevgiler...

      Sil
  6. değişik bir çalışma...eline sağlık,gerçek mozaik gibi görünüyor.
    ben pek anlamam bu işten ama eşim roma mimarisinin delisidir,mozaik hastasıdır. hatta bir ara dağdan denizden taşlar topluyordu. bu yöntemle hep hayalini kurduğu zeugma-çingene kız mozaiğini yapabilir sanırım. malzemeleri nerden temin ediyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet olabilir bencede hem maliyetide düşmüş olur.Ben malzemeleri ankaradan ve burdan alıyorum.Ama bu tarz malzemeler her yerde satılmıyor.Özel olarak İstanbuldan gelmişti kurs zamanı.Antalya ahşap konusunda çok çeşitli değil.malzemelerin hepsi internette var araştırıp bulabililrsiniz.Sevglier...

      Sil
  7. Çok beceriklisiniz maşallah ellerinize sağlık.Ben de bloğuma beklerim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Gerçek mozaik gibi görünüyor cok hoş olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Harika olmuşlar, benim hiç denemediğim bir teknik. Siz çok güzel uygulamışsınız, sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. çok güzel olmuşlar. ellerinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. cidden gerçek mozaik taşları kullanmışsın gibi! çok güzel ve egzotik.çok beğendim.tebrik ediyorum seni arkadaşım.ellerine sağlık.sevgi ve selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle güzel yorumlar gelince nasıl mutlu oluyorum anlatamam.Çok teşekkür ederim dolunay hanım benden de kucak dolusu sevgiler...

      Sil
  12. Allah en kısa zamanda tekrar kavuştursun..Tekniği sayende öğrenmiş oldum ben de, deneyeceğim mutlaka, ellerine, ağzına sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin teşekkür ederim.Bencede mutlaka deneyin çok hoş objeler çıkıyor ortaya sevgiler...

      Sil
  13. cok güzeller ellerinize sağlık cok beğendim banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Yeni keşfettim. ;)

    Üretim tasarım süper bir hobi...
    Ben de Kafa Dergi ve Ters Düz'e bekliyorum yorumlarınızla... :)

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel bir teknikmiş, açıklamanız çok iyi oldu. Ben internetten bakarak bir şeyler yapmaya çalışıyorum ve sizinki gibi bloglar benim için büyük nimet. Artık ben de takipçinizim, güzel paylaşımlar dileğiyle..
    Sevgiler, Merve.. :)

    YanıtlaSil
  16. yayınladığın gün bu çerçeveleri gördüm ve aşık oldum :)
    Ama ne oldu o arada yorum yazamadan çıktım. Şİmdi senin yorumlarını görünce aklıma geldi :)
    Ayıp oldu biliyorum ama kusura bakma :)
    İnanılmaz güzel. Malzemeleri alıp yapmaya karar verirsem ki Allah bilir ne zaman olur. İnşallah takıldığım yerde yardımcı olursun :)
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur mu canım ne kusuru banada oluyor bazen aynı senin başına gelen.Ne zaman istersen yardımcı olurum Gülaycım sen hele yapmaya heves et gerisi kolay..:) teşekkür ederim güzel yorumun için sevgiler...

      Sil