Sayfalar

11 Şubat 2014 Salı

..."Dexter"...

Eveeeet blogumda sevdiğim ve beğendiğim filmleri ara ara paylaşıyorum. Ama film izlediğim kadar yabancı dizi de izlediğim için onlarıda paylaşmadan olmaz..:) Açılışımı en ama en sevdiğim diziden yapmak istedim. O yüzden bugün kısa bir süre önce final yapmış olan Dexter dizisini tanıtıcam.Mutlaka birçoğunuz izlemiş,bi kaç bölüm bakmış yada ismini duymuşsunuzdur.  


Evlenmeden önce yabancı dizi kültürü olmayan biriydim. Ara sıra izlediğim çok da takipçisi olmadığım türk yapımı dizilerim vardı.Evlendikten sonra (eşim türk dizileri izlemediği için) mecbur ben ona uydum ve yabancı dizi furyasına bende girmiş oldum.Gerçekten çok fazla izlenesi dizi var.Bunları zaman zaman blogumda paylaşıcam.


...Konusu...
Gündüzleri adli tıp polisi, geceleri ise seri katil, üstelik ikisinde de çok başarılı. Bir katili bir başka katilden daha iyi kim anlayabilir! Öldürme arzusu dışında insani duygulardan yoksun doğan Dexter, ahlaki değerleri olan bir seri katil: Sadece yasaların elinden kaçmayı başaran canileri öldürüyor.
Üç yaşında öksüz ve yetim kalan Dexter, bir polis tarafından evlat edinilmiş. Yeni babası, Dexter’ın karakterindeki karanlık tarafı çok geçmeden fark etmiş ve onun önü alınamayan şiddet arzusunu, insan öldürenleri öldürmeye kanalize etmesini sağlamış. Bunun sonucunda Dexter, hem seri cinayet işleyenleri hem de kanundan yakasını kurtaran diğer katilleri kendine hedef olarak seçmeye başlamış. Dexter Morgan içindeki müthiş öldürme arzusuna karşın, günlük hayatta insanlarda hayli sakin, iyi huylu ve kendi halinde bir adam izlenimi bırakıyor. Sempatik görünümü sayesinde, kimse onun böyle bir “karanlık tarafı” olabileceğinden şüphelenmiyor.
Dexter, şaşırtıcı olay örgüsüne ve kahramanına rağmen, ilk bölümünden itibaren en sevilen diziler arasında yerini aldı. Bu başarıda, iki kez Altın Küre ve oyuncuların meslek kuruluşu SAG ödülüne aday olan, televizyon eleştirmenlerinin En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Michael C. Hall’un da büyük payı var. 


“Dexter”, sıradışı bir karakterin karanlık iç dünyasını, toplumla olan soğuk ilişkilerini başarıyla ekrana yansıtan, TV’de sıkça göremeyeceğimiz ürküten cinayet sahneleri barındıran bir dizi. Kesinlikle alışık olduğumuz CSI tarzı dizilere benzemiyor. Oldukça karanlık, sert ve soğuk. Tüm dizi takipçilerinin izlemesi gerek.


 Dizideki dexter kadar sevdiğim karakterlerden biride Dexter'ın üvey kız kardeşi olan Debra Morgan. Dizinin ilk sezonlarında sorunlu ve ayak bağı kız kardeş rolünü üstlensede ilerleyen sezonlarda hiçde öyle olmadığını görüyoruz. Belli bir kesim tarafından ağzı bozuk ve aşk hayatı karışık olduğu için pek sevilmesede,ben debranın diziye inanılmaz renk kattığını düşünüyorum.



Tabiki dizinin sonunda ne olduğundan spoiler içerdiğinden bahsetmiycem. Sadece sonunu ben gibi kimse beğenmedi. Gerek konusu olsun gerek oyuncular olsun şahaneydi. Senaristlerin zekalarına hayran kalmamak elde değil. Belli bir kesim için canice ve vahşice bulunsada ben Dexterı ve diğer karakterleri çok sevdim.
...Sevgiler...


8 yorum :

  1. Merhaba,
    hiç dizi izlemiyorum ben:) Daha doğrusu TV ile işim yok, ama o kadar güzel anlatmışsın ki, sanırım senden takip edeceğim artık:)
    Çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslınnda en güzelini yapıyorsunuz.Televizyon izlemek yerine yapılıcak o kadar güzel şeyler varki...
      benden de kucak dolusu sevgiler...

      Sil
  2. Evet, ben de severim yabancı dizileri..Akıcı oluyorlar, bir bakışla 15 dak. geçmiyor, olaylar hızlı ilerliyor, olay örgüsünde bir zeka oluyor..Severim yabancı dizileri..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum birde konular öyle güzel ve farklı ki.Türk yapımların fixs menü töre,aşiret,kavuşamayan aşıklar gibi konularından çok çok uzakta.
      Adamlar aşmış kendini zaten türk yapımcılarda yavaş yavaş yabancı dizileri almaya başladılar.Medcezir,intikam gibi...
      Sevgiler elift...

      Sil
  3. Canım . Aklımda olan ama ilk çıktığına bir kaç bölüm seyrettim sonra yetişemedim bunca diziye :)
    Ama biraz dizi trafiğim azalsın Dexter ve Prison Break ilk sıralarda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa oldumu şimdi gülay helede senin gibi dizi sever biri için...:)
      Kesin izlemelisin hemde en kısa sürede...:)

      Sil
    2. Yakışmadı değilmi :) Peki ben söz dinlerim :)

      Sil
  4. ah adamım benim.bu yıla kadar sürekli izliyordum ama bu dönem pek baktığım söylenemez :) ama sıkı bir dizi.

    YanıtlaSil