Sayfalar

5 Şubat 2014 Çarşamba

...Kaş gezisi...

Bu soğuk kış günlerinde yazdan kalma görüntülerle biraz içimiz açılsın istedim. Geçtiğimiz ramazan bayramında Antalya'nın güzel ilçelerinden olan Kaşta tatilimizi geçirmiştik. Aslında şimdiye kadar çoktaaaan yayınlamam lazımdı ama bir türlü fırsat olmadı.
 Tatil beldelerine gitmeden önce internetten iyice bir araştırıp öyle seyahate çıkıyoruz. Bloglar olsun başka siteler olsun gerçekten faydalı oluyor. En azından nereye gitmemiz gerektiğini bilerek hareket ediyoruz.



Kaştan biraz bahsetmek gerekirse; Kaş Antalyanın en batısında bulunan ve il merkezine 189 km mesafede bulunan turistik bir ilçe. Araba ile Antalyadan ortalama 4-5 saat arası varılabiliyor. 


 Kaşta öle şaşalı oteller yok. Genelde butik otel ve yarım pansiyon konaklama mevcut.Kaldığımız otelin de manzarası harikaydı gerçekten Bu gördüğünüz yer Çukurbağ yarımadası...


Ben şahsen o büyük otellerin kalabalığından, Türkiyede kendimi yabancı hissetmekten pek hoşlanmıyorum. Üstünü başını giy hurraa yemeğe in sıraya gir yemek ye olayı bana pek cazip gelmiyor. O yüzden küçük işletmeler bana çok daha samimi geliyor. Ama yeri geliyor mecburen böyle ortamlara da giriyoruz.


İlk günümüzü otele yakın olan Akçagerme plajında güneşlenerek ve bol bol yüzerek geçirdik.Hava cidden çok sıcaktı su bile serinletmiycek kadar ılıktı. Malum bayramdan dolayı da çok kalabalıktı.
  


İlçede yamaç paraşütü ve dalgıçlık başta gelen sporlar arasında.Hatta Türkiyenin en iyi dalgıçlık bölgesi kabul edilmiş.




2.gün tam gün tekne turuyla görülebilicek en güzel yerleri gördük.Kaleköy,kekova (batık şehir),tersane koyu,simena gördüğümüz yerlerden birkaçı...



Denizin hemen yukarısında birbiri üzerine binmiş hissini veren birçok lahit görülüyor. Bu mezarların çoğu Hellenistik ve Roma dönemine aitmiş. Mezarların üzerindeki yazıtlar da Kyaenai ve Myra vatandaşı diye yazılıymış.



Kaleköy şehrin doğu ucunda kayaların kesilmesiyle 28 m uzunlukta 8 m genişlikte bir iskele bulunuyor. Kayaların kesilme izleri bugün de görülebiliyor. Buradan Kaleköy’de bulunan Simena’ya geçiliyor.


Ulaşımın sadece teknelerle sağlandığı köye giriş bu ufak iskeleden yapılıyor.


  Burasıda Rahmi Koçun eviymiş.


Kaleköy; Ulaşımı sadece denizden yapılan 140 haneli bir köy. Daracık sokaklı  evlerin arasından geçiyorsunuz. Köyün toplam nüfusu 510muş. Orda yaşayan küçük kızlarla konuşma fırsatım oldu.Köyde ilkokul varmış ama 4.sınıfa kadarmış. İlkokul sonrası için ilçe köylere hergün tekneyle gel git yapıyorlarmış. Herşey o kadar bakir kalmış ki insanın ağzı açık kalıyor.





   Buda uçan pozum...:)




Israrla köyde ev yapımı dondurma yememizi önerdiler.Bizde yiyelim dedik ama pişman olmadım desem yalan olur.Tabiki insanlar birşekilde geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar.Ama damak tadı denen birşey var ve bana hiç uymadı belki siz seversiniz.







 Gece olunca Kaş merkez daha bi güzel...





 Çarşısı çok büyük değil ama genede epey gezilicek yerler var.Bi kere dükkanlara hayran kaldım.Hediyelik eşyalar da hiç görmediğim çok şık orjinal şeyler vardı.



Bu kral mezarıda kaş merkezde çarşı içinde bulunan bir anıt mezar...






Burası da Kaş merkezde bulunan Antiphellos antik kent tiyatrosu.Sıcakta bu kadar merdiven çıkmak pek akıl karı olmasada manzarayı görünce o kadar sıkıntıya değiyor.



Resimle yada tarifle anlatılabilicek bi manzara değil gidip görmek lazım.Ne kadar anlatsam boş bu fotoğraf için..


Bayram dolayısıyla ciddi kalabalık olmasına rağmen plajların hiçbiri pis değildi. Denizin temizliğinden bahsedersek ben bu kadar temiz bir deniz görmedim desem yeridir.Tabiki bunun en büyük sebeblerinden biri büyük otellerin bulunmaması ve doğal olarak o otellerin atıklarının denize verilmemesi. Umarım Kaş hep bizim gördüğümüz gibi kalır.Harika doğası, sıcak insanları ve tertemiz deniziyle bu küçük tatil beldesini biz çok sevdik. Birgün sizinde o taraflara yolunuz düşerse mutlaka Kaşa uğrayın derim. 

...Sevgiler...

5 yorum :

  1. Bayıldım fotolara,gerçekten içim ısındı ve yaz olsa da tatil planı yapsak diye heyecanlandım Betül :) Uçan poz perfect :)))
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla bu sogukta resimleri gorunce benimde icim gitti.Teşekkürler tatlim cok öpüyorum seni...

      Sil
  2. Ne güzel fotoğraflar, tam olarak kış mevsimini yaşayamamamıza rağmen yazı özlemişim bu fotoğraflara bakınca iyice anladım. Uçan pozun da çok güzel :)) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkürler esra hanım ama az kaldı 2 ay sonra bahar güzelleşir heryer sevgilerimi gönderdim...

      Sil
  3. ahh güzel ülkemin muhteşem yerlerinden biri ve çok güzel.fotoğraflar çok iyi.şimdi denizde olmayı istetecek kadar :)

    YanıtlaSil