Sayfalar

18 Ocak 2014 Cumartesi

Bir Daha Çal Sam...


Bu ara sanatsal kültürel patlama yaşar olduk. Müzeydi sinemaydı ören yeriydi derken perşembe günüde tiyatroya gittik. Çok iyi oldu özlemişim o atmosferi. Çok sık olmasa da gitmeye çalışıyoruz tiyatroya baleye operaya. Bu sene açılışı yaptık sanırım.Tabi artık faaliyetlere Antalya'da değil Ankara'da devam edicez. 



Bir daha çal sam'in konusuna gelince; Woody ALLEN’ın 1972 yılında, Casablanca filminin ünlü “Play it again Sam” repliğinden yola çıkarak yazdığı oyun komediye yeni bir boyut kazandırmıştır. Karısı tarafından terk edilen Allan Felix sinema eleştirmenidir. Terk edilmeyi sindiremeyen Allan, yakın arkadaşları Linda ve Dick’in desteğiyle yeniden kendine güvenmek için çırpınırken, Casablanca filminin ünlü aktörü Humbhrey BOGART, Allan’ın düşlerinden çıkmaz.
Kadınlarla birlikte olmak ve onları etkilemek için başka kişiliklere bürünürken komik durumlara düşer ve hep yalnız kalır.


Ben şahsen böyle güzel bir performans beklemiyordum.Oyuncular, dekor şahaneydi. Uzun zamandır bu kadar güldüğümü ve keyif aldığımı hatırlamıyorum. Oyun nerde oynuyor turne yapıyor mu bilmiyorum ama sizin de şehrinize gelirse bu buram buram kalite kokan şahane oyuna mutlaka gitmenizi tavsiye ederim.


4 yorum :

  1. Evet, İstanbul'a gelirlerse aklımda olsun, kaçırmayayım..Bazen insan emin olamıyor, tereddüt ile gidiyor, ama güzelini bulunca da kaçırmamalı..

    YanıtlaSil
  2. Oo keyifi izlemeler :)
    ARtık sen gider sonra da bize anlatırsın :)
    Bizim buralarda sadece tiyatro var onada eşimi razı edemiyorum :(
    Ama artık beklemeyeceğim sanırım.
    İster gelsin ister gelmesin :)
    Çok çok selamlar canım....

    YanıtlaSil
  3. Dikkatimi çekti anlatımın,gelidiğinde kaçırmamak gerekir,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. oh ne güzel yapmışsınız.imrendim valla.en son bir yıl önce gittim galiba :(

    YanıtlaSil